Samoodběrné kloktací PCR testy vám zajistí stejnou přesnost jako ty v odběrových místech

Dlouhé fronty a velké nepohodlí. Testování na COVID-19 je pro mnohé velmi nepříjemnou záležitostí. Svůj výsledek ale odteď můžete zjistit i z pohodlí domova. Postačí k tomu kloktací PCR test, který vyvinuli čeští vědci a svou přesností je srovnatelný s testy s odběrem z nosní dutiny – liší se jen metodou odběru. V ceně služby je navíc kromě samotného laboratorního testu také dovážka testovací sady kurýrem DoDo až domů a následné doručení vzorku do laboratoře.

Napustit vodu do přiložené odměrky, půl minuty tekutinu kloktat a poté obsah vyplivnout do transportní zkumavky se stabilizačním práškem a vzorek předat kurýrovi. Samoodběr v pohodlí domova zvládne každý a výsledek testu dorazí do 36 hodin, vždy nejpozději následující pracovní den.

Odběr vzorku je na rozdíl od nepříjemného výtěru z nosu zcela bezbolestný a není kvůli němu potřeba čekat u odběrových míst. To ocení především lidé, kteří již pociťují příznaky nákazy, ale také malé děti, lidé z provozů, kde je potřeba pravidelné testování, nebo třeba onkologičtí pacienti, kteří mají poškozené a velmi citlivé sliznice.  

Kloktací sada vám navíc na rozdíl od antigenních testů umožní i cestování do zemí, které vyžadují negativní test na COVID. Jelikož se jedná o klasický PCR test, můžete si k němu přiobjednat vystavení mezinárodně uznávaného certifikátu, který při vstupu aktuálně požaduje většina zemí světa.

Samoodběrový test vyvinuli vědci z Ústavu molekulární a translační medicíny Lékařské fakulty Univerzity Palackého v Olomouci. Aktuálně jej kurýři rozvážejí po Praze a do okolních obcí, přičemž postupně budou přibývat i další města. Test lze objednávat na www.testujvklidu.cz za 1 745 korun a v ceně je testovací sada, doprava kurýrem DoDo i samotné otestování vzorku v laboratoři metodou PCR.