Pískovny ve Veselí se v létě promění v kulturní scénu

Písčité pláže Veselských pískoven se během letních prázdnin promění v kulturní scénu. Návštěvníci si zde budou moci poslechnout řadu koncertů, zhlédnout filmy a pro nejmenší budou připravena divadelní představení. Kulturní léto na pískovně 2017 bude příjemným zpestřením teplých měsíců.  

„Na pískovně vystoupí řada umělců, jmenujme například kapelu z Českých Budějovic ZEMĚ VZDUCH & COLECTIV, která zahraje hned prvního července, dále brněnskou skupinu MUCHA, jejíž koncert je plánován na 15. července, nebo plzeňskou TEEPEE, která zahraje 29. července. KVĚTY - brněnská alternativní skupina hrající rock, folk, blues, šanson, jazz, word music a hip-hop zahraje 5. srpna, o týden později zase československá ikona folku OSKAR PETR & KAPELA,“ uvedl pořadatel kulturního léta Luděk Lou Myler.

„Do Veselí nad Lužnicí se chystají i světové hvězdy, například britský hudebník James Harries & The Volunteers nebo nejrychlejší a nejzběsilejší kapela z Rumunska hrající balkan brass Fanfare Ciocărlia,“ řekl Myler.

Středeční večery budou na pískovně ve znamení promítání filmů, které bude možné zhlédnout zdarma, nedělní odpoledne budou zase patřit divadelním představením pro děti. Během celých prázdnin je připraveno několik sportovních turnajů.

Veselské pískovny (pět samostatných jezer) vznikly po těžbě štěrkopísku. Nabízejí prostor pro odpočinek, koupání, sportovní vyžití i kulturní program. Pískovny jsou z Veselí nad Lužnicí snadno přístupné pěšky a na kole. Řidiči pak mohou využít parkoviště, kde je i stánek s občerstvením. Vedle něj si lze na pískovnách zahrát plážový volejbal či fotbal.